Olej makadamia 30ml Manufaktura Natura

Dostępność: brak towaru
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Data ważności: 08/2022

Drzewa Makadamia rosną na terenach Australii, Afryki i Brazylii. To właśnie w tych miejscach jako pierwszych odkrywane były bogate właściwości jego owoców.

Olej pozyskiwany z tych cennych orzechów, jest dzisiaj najczęściej wykorzystywany przez kobiety do różnych zabiegów kosmetycznych. Jego dostępność, przystępna cena i szereg właściwości sprawiły, że stał się nieodłącznym elementem kobiecej kosmetyczki. 

Ciało i twarz 

Olejek makadamia posiada skład o zbawiennym działaniu w różnorodnych problemach z cerą. Duża zawartość witaminy A sprzyja produkcji kolagenu i skutecznie zwalcza pierwsze oznaki starzenia się skóry.

Dodatkowo dzięki jej właściwościom wyrównującymi przebarwienia, idealnie sprawdzi się również jako baza pod makijaż, zwłaszcza dla osób zmagających się z cerą suchą i wrażliwą.

Olejek z orzechów makadamia stanowi również świetny dodatek do ulubionych maseczek, który wspiera proces nawilżenia i ujędrnienia skóry. Wiele kobiet chwali również jego właściwości w walce z cellulitem, zwłaszcza w połączeniu ze zmielonymi ziarnami kawy, może stworzyć aromatyczny peeling do ciała.

Włosy

Częste farbowanie włosów bardzo niekorzystnie wpływa na ich kondycję. W drogeriach mnożą się produkty przeznaczone specjalnie do pielęgnacji tego rodzaju włosów, jednak niewiele kobiet zdaje sobie sprawę, że jednym z najcenniejszych kosmetyków, który nawilża i jednocześnie chroni przed utratą koloru, jest właśnie olejek makadamia.

Dodatkowo duża zawartość witamin odżywia i regeneruje włosy od wewnątrz, a nienasycone kwasy tłuszczowe są doskonałą bronią przeciwko puszeniu się włosów, dbają o odpowiednie nawilżenie i wygładzenie.

Sposób użycia oleju Makadamia:

  • działa wspomagająco w walce z cellulitem i rozstępami - mogą go stosować także kobiety w ciąży
  • olej ten można stosować jako maseczkę na twarz - wystarczy nałożyć warstwę oleju na twarz, pozostawić na kwadrans, a następnie zmyć pod ciepłym strumieniem wody
  • można go stosować jako peeling
  • doskonale sprawdza się jako płyn do demakijażu
  • można do stosować również jako olejek do masażu

Produkt ten jest w 100% naturalny, nierafinowany i zimnotłoczony.

Olej Macadamia należy przechowywać w chłodnych i zacienionych miejscach.

Kraj pochodzenia - Australia.

Skład (INCI): Macadamia Ternifolia Seed Oil.

 

Opinie o produkcie (0)

Może zainteresują Cię:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl